Επιστροφή σε ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

28-01-2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκηδόνος για τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ, όπου υπάρχει φόρμα υποβολής παραπόνων.

27-01-2021

Επανυποβλήθηκε στις 19-01-2021 γραπτό αίτημα απομάκρυνσης τριών (3) σκύλων από την περιοχή της Κεντρικής Πλατείας και την Πλατεία του Πολιτιστικού Συλλόγου-Νηπιαγωγείων.

Το αίτημα υποβλήθηκε καθότι τα σκυλιά αυτά:

  1. Εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά προς άλλους διερχόμενους σκύλους, τρομάζοντας τους πεζούς, φαινόμενο αρκετά έντονο κατά την ημέρα της λαϊκής αγοράς, όπου αναζητούν επιπλέον τροφή.
  2. Τρέφονται με ζώα τα οποία κλέβουν από κοτέτσια, ή από καταστηματάρχες και κατοίκους κατά την ημέρα της λαϊκής αγοράς, παρότι ο Δήμος μέσω εθελοντών της Κοινότητας τα παρέχει τροφή.
  3. Παρενοχλούν κατοίκους οι οποίοι έρχονται στο Κοινοτικό Κατάστημα ή μετακινούν τα τέκνα τους στο Νηπιαγωγείο.
  4. Κυνηγούν και πετάγονται μπροστά σε αυτοκίνητα δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις με πιθανότητες προκλήσεως ατυχημάτων.

Μέχρι σήμερα και μετά από ενέργειες των εθελοντών της Κοινότητας έχει υιοθετηθεί το ένα από αυτά. Αναμένουμε τις ενέργειες του Δήμου για την απομάκρυνση των υπολοίπων.

Το αρχικό αίτημα απομάκρυνσης είχε υποβληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου 2020.

11-05-2020

Υποβλήθηκε αίτημα για την απομάκρυνση σκύλου (θηλυκού) μπέζ χρώματος, από την οδό Αρβανίτη, όπισθεν της πλατείας του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κοινότητάς μας, και την στείρωσή της πριν αυτή ζευγαρώσει, καθότι δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή με το πλήθος των αρσενικών που την ακολουθούν.

06-05-2020

Μετά από σχετική επιστολή που έλαβε η Κοινότητα, συγκροτήθηκε ομάδα με πρωτοβουλία Τοπικής Συμβούλου με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων αλλά και την λήψη μέτρων για την εξάλειψή του, καθώς και την παροχή υποστήριξης των υπηρεσιών του Δήμου σε θέματα όπως:

α. Καταγραφή και παρακολούθηση του αριθμού και της κατάστασης των αδέσποτων.
β. Συντονισμένη και ελεγχόμενη διανομή τροφής στα αδέσποτα.
γ. Συντονισμός για εμβολιασμούς και στειρώσεις με υπηρεσίες και οργανώσεις στις οποίες οι εθελοντές έχουν πρόσβαση.
δ. Παρακολούθηση και αναφορά ατόμων που παρατούν ζώα και οξύνουν το πρόβλημα.

Ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή και ζητήθηκε η ενημέρωση της ομάδος έτσι ώστε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα.

23-04-2020

Ζητήθηκε η απομάκρυνση σκύλου (θηλυκού) σκούρου χρώματος, με τα κουτάβια της (σύνολο περίπου 10), από την είσοδο του Ιατρείου στην πλατεία της Κοινότητάς μας, για την αποφυγή μολύνσεως της περιοχής.

Η απομάκρυνση του εν λόγω σκύλου (θηλυκού) είχε ζητηθεί από τις 15-01-2020, πριν αυτή ζευγαρώσει.

Εκτιμούμε ότι αν δεν γίνει και αυτήν την φορά απομάκρυνση, με την ενηλικίωση των κουταβιών και με αυτό το ρυθμό γεννήσεων ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά οπότε θα οξυνθεί και το πρόβλημα.