Ενημέρωση Κατοίκων – Η “Απόκρυφη Μελέτη” για τις Παιδικές Χαρές

Στα πλαίσια της άμεσης και έγκαιρης ενημέρωσης των Κατοίκων μας, επειδή λόγω του κορονοϊού δεν μπορεί να συγκληθεί ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων για να ενημερωθούν για τις ενέργειες που έχει κάνει και τα αιτήματα που έχει υποβάλει η Κοινότητα στην Δημοτική Αρχή, αποφασίστηκε από το Τοπικό Συμβούλιο η μέσω διαδικτύου ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι Κάτοικοί μας, γιατί και από ποιόν δεν επιλύονται τα προβλήματα που αφορούν την Κοινότητά μας.

(Πρακτικό αριθμ. 5/06-12-2021 Αριθμός Ομόφωνης Απόφασης 7/2021)

Όποιος επιθυμεί περισσότερη ενημέρωση για το θέμα μπορεί να επισκεφτεί την Κοινότητα με ραντεβού.

———————————————————————–

Εντοπίστηκε από την Κοινότητα η Μελέτη για τις Παιδικές Χαρές του Δήμου. Η Μελέτη ουδέποτε κοινοποιήθηκε στην Κοινότητα από την Δημοτική Αρχή, παρόλο που δόθηκε στις 22-11-2021 με έγγραφο, σε διοργανωτή της συγκέντρωσης για τις Παιδικές Χαρές. Η συγκέντρωση έγινε στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 07 Νοεμβρίου 2021.

Δύο (2) από τους διοργανωτές σε συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο στο Κοινοτικό Κατάστημα στις 15-11-2021, ενημερώθηκαν για όλο τον φάκελλο που τηρείται για τις Παιδικές Χαρές από το 2014. Επίσης ενημερώθηκαν πως η Κοινότητα παρόλα τα αιτήματά της δεν λαμβάνει κανενός είδους ενημέρωση για το θέμα και τους προτάθηκε να υποβάλλουν ξεχωριστό δικό τους αίτημα για ενημέρωση. Το αίτημα των διοργανωτών για ενημέρωση υποβλήθηκε μέσω της Κοινότητας την ίδια ημέρα (15-11-2021). Η Δημοτική Αρχή απάντησε στους διοργανωτές ΜΟΝΟ στις 22-11-2021, χωρίς να γνωστοποιήσει την απάντηση και στην Κοινότητά μας. Στην απάντηση επισυναπτόταν και η Μελέτη 40/2021 με ημερομηνία 21-05-2021.

Παρόλο που η Μελέτη έχει ημερομηνία έκδοσης 21-05-2021 ουδέποτε περιήλθε στην Κοινότητα, ενώ τμήματα της Μελέτης εντοπίστηκαν αρχικά από Τοπικό Σύμβουλο αναρτημένα στο Facebook. Η ανάρτηση είχε γίνει από διοργανωτή της ανωτέρω συνάντησης. Τελικά η Κοινότητα κατάφερα να έχει πρόσβαση στην μελέτη και κοινοποιεί παρακάτω τα τμήματα που αφορούν την Νέα Μεσημβρία.

Τέλος ότι στην Μελέτη η Κοινότητα μας αναφέρεται σαν Δημοτική Κοινότητα, ένω ο διαχωριμός (Δημοτικές-Τοπικές) έχει πάψει από το 2019 με την εφαρμογή του Νόμου “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ” και όλες αναφέρονται πλέον σαν Κοινότητες και ότι το όνομα της Κοινότητας είναι λάθος γραμμένο, μας προβληματίζει και μας κάνει να διερωτόμαστε … … … ;;;

———————————————————————–

Κατά την στιγμή σύνταξης του ανωτέρω άρθρου εντοπίστηκε και δεύτερη ανάρτηση από διοργανωτή, που αφορά νέο έγγραφο της Δημοτικής Αρχής με αριθμό Πρωτοκόλλου 2214 και ημερομηνία 16-02-2022, το οποίο για μία ακόμη φορά δεν κοινοποιήθηκε στην Κοινότητα παρότι το τελευταίο χρονολογικά αίτημα της Κοινότητας για ενημέρωση υποβλήθηκε στις 01-02-2022 (πατήστε εδώ).

Τέλος η Κοινότητα σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα, τα απέκρυψε στις αναρτήσεις της.